Bacak yağ enjeksiyonu, fazla yağın liposuction ile alınıp eksik olan bölgelere transfer edildiği bir cerrahi işlemdir. Bu nedenle ameliyathane koşullarında ve anestezi altında yapılması gereklidir.

Ameliyat sırasında, bacak içlerinde özellikle diz bölgelerinde bulunan fazla yağlar alınarak kullanılabilir. Öncelikle, alınacak ve transfer edilecek bölgeler işaretlenir. Belirlenen bölgelere liposuction kanülleri ile girilerek yağlar alınır. Alınan yağlar konsantre edilerek istenen bölgelere simetri sağlayacak şekilde enjekte edilir.


Bacak Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Bacak düzeltme estetiği en yaygın şekilde yağ enjeksiyonu ile yapılır. Yağ enjeksiyonunun kalıcılığını arttırmak için kök hücre ile kombine estetik uygulaması da yapılabilir. Böylece yağ enjeksiyonunun kalıcılığı %70 oranına kadar çıkabilir.

Vaser liposuction tekniği ile tek bir seansta hastanın karın bel ya da basen bölgesinde 2000 ila 3000 cc arasında yağ çekilir. Alınan yağlar hastanın bacaklarının uygun noktalarına enjekte edilerek her iki bacağın simetrisi sağlanır.

Ameliyat izsiz bir ameliyattır. Sadece liposuction kanüllerinin girebileceği 0.3 mm lik kesiler yapılır, bu kesiler kıvrımlar arasına gizlendiğinden ameliyat sonrası herhangi bir iz kalmaz. Gerekli bölgelere yağ transfer kalın uçlu enjektörler vasıtası ile yapılır.

Ameliyat bittikten sonra hastaya varis çorabı veya korse giydirilir. Bu korse hem ödemi önlemek hem de yağların şeklini korumak ve erimesini engellemek içindir.


Bacak Yağ Enjeksiyonu Kimlere Önerilir?

Bacak yağ enjeksiyonu, bacaklardaki hacim kaybını veya şekil bozukluklarını düzeltmek isteyen kişilere önerilir. Bu prosedür, bacaklarda hacim kaybı olan veya şeklini iyileştirmek isteyenler için idealdir.

Ayrıca, bacaklardaki asimetriyi düzeltmek veya belirli bölgelerde daha dolgun bir görünüm elde etmek isteyenler de bacak yağ enjeksiyonu düşünebilirler. Bununla birlikte, adayların genel sağlık durumu iyi olmalı ve cerrahi işleme uygun adaylar olmalıdır.