Çene dolgusu, çene estetiği yüzün en belirgin noktalarından bir tanesidir. Çünkü yüzde altın oran bölgesi vardır. Çenenin çok kısa veya uzun olması, önde ve geride olması bu oranda değişiklik olmasına neden olur. Son yıllarda çene estetiği ameliyatı da özellikle bayanlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir.


Çene estetiğinde en çok tercih edilen ise çene dolgusu ameliyatıdır. Çene de bulunan eşitsizlikler, çene ucunun belirgin olmaması kişinin yüz kısmında kötü bir etki oluşturabilir.



Estetik açıdan bakıldığı zaman çene ucu bu anlamda daha da önemlidir. Çene ucu yüz de bulunan bütün uzuvları da değiştirebilir. Bu nedenle çene bozukluklarının tedavisi için mutlaka çene dolgu ameliyatı yapılmalıdır.

Çene dolgusu ile;

  • Çene de bulunan orantısal sorunlar giderilir.
  • Çene hattının daha da belirginleşmesi sağlanır.
  • Çene ucu ön kısma getirilebilir.
  • Çene ucunda gamze varsa o tedavi edilebilir.
  • Çene hattında sarma varsa bu daha aza indirilebilir.


Çene Dolgusunun Yararı Nedir?

Çene ameliyatının çok fazla tercih edilmesinin en büyün nedeni çene ucunun normale göre daha geride olmasıdır. Bu nedenle ameliyatsız tedavi yöntemi arasında çene ucuna çene dolgu yapmak daha sağlıklı bir durumdur. En etkili ameliyatsız çene estetiği yöntemidir.

Çene dolgusunun en büyük yararları ise, çene hattının belirginleşerek daha genç görünmenize neden olmasıdır. Çene ucuna yapılan dolgu sayesinde kadınlar da oval, erkekler de ise daha geniş çene görüntüsü oluşturulur.

Çene ucu daha geride olan kişiler için yüz görüntüsü güzelleştirilir. Çene de bulunan gamze erkekler de hoş bir görüntü yaratırken bu durum kadınlar da büyük bir sorundur. Bu estetik ile sorun tamamen ortadan kalkmış olur.


Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgu ameliyatına başlamadan önce doktorunuz tarafında önden ve profilden resimleriniz çekilir. Doktorunuz fotoğrafları değerlendirirken yüzünüz için en iyi geçen görüntüsünün oluşması için dolgunun yapılacağı yerler tespit edilir.

Çene de bulunan çukur görüntü ve alt yüzü şekillendirmek için genellikle dermal dolgu malzemeleri kullanılır. Birçok dolgu maddesi çeşidi bulunur. hyaluronik asit, polimer, yağ hücreleri, kalsiyum hisroksilapatit malzemeleri bunlardan bir kaçıdır.

Çene dolgu yapılacağı sırada anestezi gerekmez. Ancak eğer hasta böyle bir şeyi talep ederse lokal anestezi yapılabilir. Çene bölgesi doktor tarafından antiseptik solüsyonla temizlenir. Ucu çok sivri olmayan iğneler ile çene de istenilen bölgeye dolgu enjeksiyonu yapılır.

Yapılan ameliyat 15 dakika da tamamlanır. Ancak ameliyat öncesinde sürülen krem 30 dakika boyunca cilt de kalır. Ameliyat yapıldıktan sonra hasta günlük yaşantısına geri dönebilir. Ancak doktor kontörlü eşliğinde dikkat etmesi gereken şeyler vardır.


Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyat yapıldıktan sonra her hasta da morluklar oluşabilir. Genellikle ödemler de meydana gelir. 48 saat boyunca süren ödemler, doktorun verdiği ilaçlar sonrasında kısa süre de etkisini yitirir. Enfeksiyon genellikle hastaların bir çoğunda meydana gelir. Ancak çok uzun süreli olmaz.

Ameliyat sonrasında meydana gelen şişlikler 4 hafta boyunca etkisini gösterir. Aslında bu durum olması gereken bir durumdur.

Ancak doktorun verdiği ilaçları kullanarak ve talimatlara uyarak iyileşme sürecinizi hızlandırmanız mümkün. İlk 4 saat boyunca da kesinlikle makyaj yapmamanız gerekir.

Dolgu işlemi genellikle etkisini kaybettiği an tekrar yapılması gerekir. Genellikle hastalar 1 yıl sonra tekrar dolgu yaptırmaktadır.

Ancak yapılan işlemden memnun kalmazsanız 6 ay içerisinde üzerinde küçük müdahaleler yaptırmanız mümkün. Bu konuda doktorunuzdan gerekli bilgileri almanız mümkün.


Çene Dolgusu Fiyatları 2024

Çene dolgusu fiyatları 2024 hakkında bilgi için ücretsiz danışmanlarımızdan bilgi alınız.