Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Kol Germe

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kol germe ameliyatı, kolun iç kısmından koltuk altı kıvrımlarına paralel uzanan kısma kadar yaklaşık 5 cm kadar kesi atılması ve sarkık deri ve yağ dokusunun alınmasıyla gerçekleşmiş olur. Kol germe ameliyatı, ameliyat koşullarında ve genel anestezi altında yapılır. Kol germe ameliyatında estetik dikiş denilen, kendiliğinden kaybolan gizli dikiş yöntemi kullanılır.

 

Kol Germe Estetiği Neden Yapılır?

Belli sebeplere bağlı oluşan, gevşemiş ve sarkmış kol derisi, kişileri kozmetik ve estetik açıdan rahatsız ettiği kadar psikolojik açıdan da rahatsız edebilir. Özellikle kısa kollu giysilerde açık kollar kötü bir görünümde olur ve bu durum kişilerin sosyal yaşamını da olumsuz etkileyebilir. Hastalar, bu kötü görüntünün önüne geçmek ve kendini daha iyi hissetmek için kol germe estetiği yaptırmayı isteyebilirler.

 

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Kol germe ameliyatı süresi ortalama 2-3 saat sürebilir. Operasyonun süresi hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir.

 

Kol Germe Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kol germe ameliyatı öncesi, hastalardan birtakım tahlil ve tetkikler istenir. Ameliyata ve anesteziye engel teşkil edecek bir sorun yoksa kol sarkma ameliyatı günü belirlenir. Ameliyattan önce hastaya, kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa bırakması gerektiği ve ameliyattan önce en az 8 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemesi gerektiği söylenir.

 

Kimlere Kol Germe Yapılır?

Kol germe ameliyatı, estetik açıdan rahatsızlık duyan yetişkin kadın ve erkek hastalara uygulanabilir. Kol germe estetiği uygulanacak kişilerde anestezi almasında sakınca yaratacak bir engel olmaması gerekir.

 

Kol Germe Ameliyatının Tekrarlanması Gerekir mi?

Kol germe ameliyatı kalıcı bir operasyondur ve kolun tekrar deforme olmasına sebep olacak bir durum yoksa kol germe ameliyatının tekrarına gerek kalmayabilir.

İlginizi Çekebilir  Bişektomi